top of page

   HAPPINESS FOOD

   We can eat good food everyday

Home: Welkom
Home: Blog2
  • Foto van schrijverSamantha Meijer

Pittige boontjes

Deze heerlijke Indische boontjes kun je perfect serveren bij je favorieten bami of nasi gerecht. Ook is het een ideaal gerecht om je rijsttafel compleet mee te maken.

Ik eet deze boontjes vaak bij de smoor kip of bij de beef rendang. Zo gepiept en vol van smaak. Doordat je de boontjes smoort in de santen krijg je een heerlijke kokostwist aan de boontjes.


TIP: Ben je gek op pittig? Doe er dan 2 el sambal badjak in ipv 1.

TIP: Het recept voor de smoorkip staat ook op de site!



Recept 4 personen


-500 gr sperziebonen

-Zonnebloemolie

-1 ui

-2 tenen knoflook

-2 el ketjap

-1 el sambal badjak

-1tl gemalen gember

-1 tl komijnzaad

-2 stengels citroengras

-3 blaadjes djeroek (citroenblad) optioneel! Te koop bij de toko

-50 gr Santen

-60 ml kraanwater


1: Verwijder de uiteinden van de boontjes en kook de bonen 5 min.


2: Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit in een wok een scheutje zonnebloemolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de ketjap, sambal badjak, gemberpoeder en de komijnpoeder toe en bak het 2 minuten op laag vuur.


3: Kneus de citroengras en voeg dit samen met de santen en het water toe aan het uienmengsel. Optioneel kan je nu ook de djeroek toevoegen. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het mengsel op laag vuur ongeveer 10 a 20 min smoren met de deksel erop. Zorg dat het geheel vochtig blijft, voeg anders nog een beetje water toe. Haal de laatste 3 min de deksel eraf zodat het geheel kan inkoken en het vocht verdampt.


Tip: Strooi er een beetje seroendeng overheen voor het serveren.

Eet smakelijk





78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Home: Abonneren

Inschrijfformulier

Blijf op de hoogte

CONTACT

Voor al jou vragen, tips en opmerkingen kun je hier een berichtje achterlaten. ♡

  • instagram
  • generic-social-link

Bedankt voor de inzending!

IMG_20200119_100358_850.jpg
Home: Contact
Home: Blog galerij
bottom of page